4_1_6

SmartCane S1 este produs de compania americană Vonino Inc, specializată în produse electronice pentru utilizatori finali, în scopuri industriale, comerciale și de lifestyle. Echipa lucrează în parteneriat pentru a oferi produse cu utilizare inovatoare și pentru crearea de designuri deosebite.  Universul gadgeturilor oferit de Vonino, îți oferă posibilitatea de a  beneficia de momente unice, emoție, divertisment,  libertate și performanță.

SmartCane S1 a fost creat pentru a veni în sprijinul persoanelor nevăzătoare. Acesta a fost proiectat cu senzori de recunoaștere a fețelor prietenilor și a membrilor familiei. Cu ajutorul tehnologiei smartphone, cunoscut sub numele de xplor – baston de mobilitate, poți identifica fețele persoanelor de la 10 m distanță. În cazul în care bastonul  recunoaște pe cineva, utilizatorul cu deficiențe de vedere va fi avertizat prin vibrație și prin transmiterea unui semnal sonor. Bastonul este de asemenea echipat cu GPS, pentru a ajuta la deplasarea utilizatorului.

4_1_6

SmartCane S1 funcționează prin fotografierea persoanelor din mediu și compararea acestora în banca de imagini stocată pe un card de memorie internă, folosind software-ul de identificare facială. Cercetătorii spun, că atunci când găsește o persoană cunoscută, se produce o vibrație și se transmite către cască, prin Bluetooth un semnal sonor. Echipa de cercetare de piață din Centrul Beacon din orașul britanic Wolverhampton, a constatat în plus, faptul că pe lângă caracteristicile high-tech, bastonul este foarte ușor de utilizat.

SmartCane S1 face parte din clasa Family Tracker, având un singur Slot- Single Sim tip 1 x Mini Sim, compatibil pentru rețelele mobile 2G-GSM 850/900/1800/1900, EDGE, GPRS. Acesta este dotat cu un procesor MT6260 al producătorului Mediateck, având seria Cortex A7 și un display tip OLED cu o diagonală a ecranului de 1.77 inch. Pentru sistemul audio are încorporat un difuzor. Deține tehnologia Bluetooth v3.0, GPS numai pentru localizare, și LBS pentru poziționare prin serviciul de date GRPS. Mai dispune și de un port micro USB. Bateria de tip Li-On 3.7 V are o capacitatea de 3000 mAh, putând fi încărcată cu încărcătorul microUSB DC 5V.2A.

Bastonul SmartCane S1 are încorporați senzori de distanță și deține funcția de apel, funcția de localizare în timp real, funcția de redare traseu, funcția pentru zone de siguranță și funcția de filtrare apeluri cu numerele presetate. Cu funcția SOS, posesorul bastonului, în cazul în care se rătăcește, poate acționa butonul ce este atașat în dreptul degetului mare de la mână, iar în cazul în care nu se va putea lua contactul cu un membru principal al familiei, acesta va prelua următorul număr presetat de tine.

SmartCane S1 are un înveliș de culoare neagră,  dimensiunile de 660/940 x 150 x 40 mm și o greutate de doar 300 grame. Ca și aspect,  emană inovație iar posesorul va fi încântat să-l folosească. Prețul său este acceptabil și este dat de caracteristicile cu care este dotat.

SmartCane S1 – special pentru bunici

Post navigation


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *